HEM PRODUKTER FAQ TEKNOLOGI KONTAKTA OSS

TEKNOLOGI

Genom att använda världens starkaste fibrer, såsom Dyneema®, gör att vi kan producera skottsäkra västar som är mycket flexibela, extremt lätta och hållbara. För närvarande erbjuder vi två avancerade ballistiska paket. ENGARDEII-ULTRA och den nyutvecklade ENGARDEIIIA-ULTRA.ENGARDEIIIA-ULTRA
Exceptionell prestanda och överlägsen komfort

Den ultratunna och flexibla ENGARDEIIIA-ULTRA™ ballistiska panelen består av lager av Dyneema® kombinerat med den senaste Twaron Traumareducerings Teknologin. ENGARDEIIIA-ULTRA™-panelen har testats noggrant av oberoende testlaboratorier och är kompatibel med de senaste NIJ Nivå IIIA standarden för prestanda. Den senaste NIJ standarden .06 är ännu mer krävande än tidigare NIJ standarden .04 och där ingår .357 SIG FMJ-FN faran.

EnGarde har också framgångsrikt testat ENGARDEIIIA-ULTRA™ panelen enligt de ballistiska kraven i den tyska Schutzklasse 1 TR03/2008, inklusive 0-meters avstånd (kontaktskjutningar) testet.

ENGARDEIIIA-ULTRA™ är en förbättrad version av ULTRA-06™-modellen som lanserades 2012. Hållbarheten i den äkta Dyneema® ULTRA™ pansarserien tillåter oss att ge en tio års garanti på den ballistiska prestandan för denna modell.

Pansarets tekniska detaljer

Ballistiska funktioner: NIJ Nivå II enligt STD .06

RPS 1 PVS/P 036/08

Pansarets material : DSM Dyneema®
Areadensitet: 5.3 kg/m2
Vikt (medium storlek): 1.65 kg
Tunnhet: 7 mm
Garanti 10 år


ENGARDEII-ULTRA™

Hög prestanda och extremt låg vikt

ENGARDEII-ULTRA™ är vårt senaste, lättaste och mest flexibla ballistiska paket. Den 100% Dyneema® designen erbjuder skydd med hög prestanda och överlägsen komfort. Testresultat visar att ENGARDEII-ULTRA™ överstiger NIJ standarden 0.101.06 Nivå II.

Pansarets tekniska detaljer

Ballistiska funktioner: NIJ Nivå II enligt STD .06

RPS 1 PVS/P 036/08

Pansarets material : DSM Dyneema®
Areadensitet: 3.95 kg/m2
Vikt (medium storlek): 1.25 kg
Tunnhet: 5.9 mm
Garanti 10 år