HEM PRODUKTER FAQ TEKNOLOGI KONTAKTA OSS

OFTA FRÅGADE FRÅGOR


FRÅGOR

Fråga 1.
Hur beställer jag en EnGarde väst?


Du kan beställa din väst genom att kontakta vår kundtjänst direkt på +46 8 291990 eller besöka Swedish Professional Uniforms shop i Stockholm. Adressen är Stationsgatan 53, 11343, Stockholm.Fråga 2.
Hur lång tid tar det innan jag får min beställning?


Det brukar ta ca 5-10 arbetsdagar innan din beställning anländer.


Fråga 3.
Vilken ballistisk skyddsnivå ska jag beställa?


NIJ Nivå II är en bra balans mellan komfort, döljbarhet och mot våld med lättare knivvapen. Vi testade även vår NIJ Nivå II ULTRA™ enligt den svenska RPS 1 standarden.


NIJ Nivå IIIA används av de flesta poliser i USA. Det här är den mest acceptabla västen i branschen när det gäller säkerhet, kostnad och dess förmåga att bäras som en dold väst.

Nivå III och IV kräver ballistiska inlägg och är därmed tyngre och även dyrare. Plattorna kommer att ge ett bättre skydd mot våld med lättare knivvapen samt ge bäraren möjlighet att besvara eld. Dessa västar är mycket önskvärda under hot av maskingevär och under körningar med hög hastighet.

Se den ballistiska testbilden för mer detaljerad information om skyddsåtgärds specifikationerna.

nij

Fråga 4.
Vad sägs om gevär- och kpistskydd?


Gevär och kulsprutepistoler kan ge mera styrka till skjutningsattackerna, vilket gör mjuka pansar ineffektiva. Därför rekommenderar vi användning av hårda pansar inlägg som kommer att uppgradera en väst på nivå IIIA till ett skydd på nivå III eller IV skydd på fram-och baksidan. EnGarde erbjuder plattor tillverkade av Dyneema® och keramik eller en kombination av båda materialen för att täcka bröstet eller ryggen. Mjuka skyddsvästar ger bara skydd mot pistolskott och hagelgevär.

Fråga 5.
Hur bekväma är EnGardes skottsäkra västar?


EnGardes skottsäkra västar är alltid lika bekväma. De blir obekväma bara i extrem hetta.


Fråga 6.
Vilka material använder sig EnGarde av för sina kroppspansar?


EnGarde's scientifically engineered body armour is of superior quality and is designed for a broad range of uses. For our ballistic ULTRA™ packages we use Dyneema®.

EnGardes vetenskapligt utformade kroppspansar är av högsta kvalitet och de är konstruerade för ett brett spektrum av användningsområden. För våra ballistiska Ultra™-paket använder vi Dyneema®.

Vårt nya EnGarde kroppspansar är utformat för fullständig användning och aktivitet och så den har inte bara en bekväm passform, utan den kommer också att ge ett säkert skydd för ditt liv från det ögonblick du sätter den på dig.

Vid produktionen av våra hårda pansar inlägg använder vi Dyneema®, Aramidfiber och keramiska material.

1. DYNEEMA®
Det här fibret, med de kombinerade egenskaperna hos 3GPa för draghållfasthet och 172GPa för modulen, gör att det har en utmärkt absorptionskoefficient för chockstyrka, och dess densitet (0.97GR/cm3) är lägre än vattnet har (1GR/cm3). Det anses vara ett avancerat teknikniskt material som gör det möjligt för oss att göra produkterna lättare än tidigare. Efter attackerna den 11 september, gjorde flygbolagen beslutet att förstärka sina dörrar till cockpittarna med Dyneema®.
För mer information om Dyneema® besök www.dyneema.com

2. ARAMID
Aramidfiber (1961) är ett brandsäkert och starkt syntetfibrer. Det används i flyg-och militära tillämpningar, för "skottsäkra" kroppsskyddstyg och som ett asbest substitut. Termen är en förkortad form av "aromatisk polyamid". Det är välkänd typ av aramidfiber (en para-aramid nylon) och fibret är allmänt känt genom sitt DuPont handelsnamn, kevlar, eller dess Teijin handelsnamn Twaron. Det utvecklades av Stephanie Kwolek.

3. KERAMIK
Keramiska plattor är speciellt skottsäkra plattor, starka nog att skydda människor från kulsprutepistoler. De kan skydda mot 7.62mm metallkulor och amerikanska militärens M80 skott. Keramiska plattor är skottsäkra plattor med stor styrka som också ger skydd mot 30 kalibers pansargenomträngande kulor.


Fråga 7.
Har ni tv-bilder av när kroppspansaren testas?


Ja, om klickar här kan du titta på en holländsk tv-show när vår EnGarde DeLuxe Underställs Väst testas, med hjälp av användning av olika typer av ammunition. Macromedia Flash Player 8 krävs för att se filmen. Du kan ladda ner plug-in här. itt.


Fråga 8.
Har ni en tryckt katalog?


Ja, om du skickar oss dina kontaktuppgifter via vårt kontaktformulär, skickar vi gärna dig vår katalog per post.


Fråga 9.
Är det möjligt att få en rabatt på stora beställningar?


Vi kan erbjuda bra rabatter för beställningar som innehåller mer än fem (5) västar.